Universitat Rovira i Virgili

Xarxes internacionals del MARC

International Comission of Anthropology of Food

Xarxa interdisciplinar d'investigadors que fomenta la investigació antropològica en la investigació bàsica i aplicada sobre aliments i nutrició; promociona un enfocament integral i multidisciplinària als estudis dels aliments; promou i dóna suport l'educació i la formació en l'antropologia de l'alimentació; promou la col·laboració d'antropòlegs amb institucions i experts individuals dels camps d'estudi relacionats i estimula l'experiència indígena en els problemes alimentaris en els països en desenvolupament.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Mabel Gracia Arnaiz

Pujar

Rede Interinstitucional de Alimentaçao e Cultura

Aquesta xarxa reuneix investigadors en nutrició, antropòlegs, sociòlegs i historiadors nacionals i internacionals, professionals de la salut i la societat, per tal de discutir el menjar i la cultura, que uneix la mesura del possible, global i local qüestions amb la finalitat de produir i difondre coneixement, la saviesa i tecnologies i contribueixen a la formació de professionals en el camp de la gastronomia i cultura.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Mabel Gracia Arnaiz

Pujar

Medical Anthropology at Home

És una xarxa científica internacional del camp de l'antropologia mèdica. L'objectiu de la xarxa és reunir a antropòlegs mèdics per tal d'examinar les qüestions teòriques, metodològiques i pràctiques en relació amb la salut i la cultura.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Àngel Martínez Hernáez

Pujar

REDAM (RED Antropología Médica)

És una xarxa científica del camp de l'antropologia mèdica oberta a tothom, però especialment als investigadors del Sur d'Europa i d'Amèrica Llatina. Aquesta xarxa va ser creada i impulsada a principis dels anys noranta pel Dafits, organitzant seminaris bianuals i porteriorment anuals.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Josep Maria Comelles

Pujar

Expert advisory group meeting on cultural contexts of health and well-being de la World Health Organization. Regional Office for Europe

És una xarxa científica multidisciplinar organitzada per la World Health Organization WHO-Europe per promoure l'estudi de les relacions entre salut i cultura.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Àngel Martínez Hernáez

Pujar

Social Services, Welfare State and Places. The restructuring of social services in Europe and its impacts on social and territorial cohesion and governance. (2011-15). COST - European Cooperation in Science and Technology

Des de la dècada de 1990 els serveis socials han patit importants processos de reestructuració i retallades a tota Europa. Processos de mercantilització amb l'externalització de serveis a proveïdors privats i del tercer sector. La recent crisi econòmica ha tornat a centrar l'interès dels serveis socials a l'agenda europea. Aquesta Acció ha posat en contacte les institucions que treballen en aquests temes en els diferents Estats europeus a partir d'abordar cinc perspectives: cost/eficiència, governança democràtica, cohesió social i territorial, treball i gènere.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Blanca Deusdad Ayala

Pujar

Ageism - a multi-national, interdisciplinary perspective (2014-18). COST - European Cooperation in Science and Technology

L'edatisme es pot sintentizar com la construcció social, sovint negativa, del procés d'envelliment. L'edatisme comporta conseqüències negatives als individus a les seves famílies i a les pròpies societats. Els objectius de l'Acció són visibilitzar els comportaments basats en valors de discriminació per edat i permetre a les persones grans desenvolupar tot el seu potencial. Això es duu a terme a través del treball interdisciplinari i establint col·laboracions internacionals entre la societat civil, les administracions i les persones grans.

Persona de contacte del MARC amb la xarxa: Blanca Deusdad Ayala

Pujar