Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del MARC

Investigadors del MARC participen al projecte AGORAge

La investigadora Isabella Riccò, del Grup de Recerca d'Antropologia Social (GAS), té a càrrec seu, juntament amb Adele de Stefani, la coordinació del projecte AGORAge. Per la seva banda Claudia Anleu Hernández s'exerceix com a Investigadora Principal. Aquest projecte és un dels pilots del macro projecte Horizon 2020 COESO: Collaborative Engagement on Societal Issues.

L'objectiu fonamental d'AGORAge és la promoció d'un procés d'intervenció social adreçat a fomentar la inclusió de les persones grans que viuen a residències i cohousing a un barri de Treviso (Itàlia).

Al llarg del projecte s'implicarà persones grans, professionals, informants del barri en diferents activitats com enquestes, grups focals, entrevistes, tallers de cocreació,) amb la finalitat de co-crear juntes una caixa d'eines (toolkit) per a la implementació una comunitat cuidadora.

El producte final es posarà a disposició dels i de les proveïdors/es de serveis de cura que volen fomentar la integració de la gent gran al barri i així crear una comunitat cuidadora. La traducció a diferents idiomes (anglès, català, italià) permetrà que l'experiència d'AGORAge sigui replicada en altres contextos.

En el projecte intervenen juntament amb els membres del MARC investigadors de l'Institut per Servizi di Ricovero i Assistenza agli Anziani (ISRAA, Treviso, Itàlia).

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Logo del projecte AGORAge