Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del MARC

Presentació del documental: The Green Witch Project

cànnabis com a estratègia terapèutica i de reducció de danys i riscos en el consum d’altres substàncies amb veu de dona

19 dones expliquen des de la seva experiència com la cànnabis funciona com a tractament alternatiu als danys i riscos que poden ocasionar els usos d'altres substàncies. Els usos de la cànnabis -en les seves diferents formes- i sobretot per part dels col·lectius de dones, té característiques diferents: des de l' autotractament o autoatenció en entorns domèstics i xarxes informals fins a l'automedicació per tractar dolències i malalties físiques i psicològiques, passant per usos recreatius i experimentals vinculats a estratègies per reduir el consum d'altres substàncies més nocives, com l'alcohol, la cocaïna o l'heroïna.

THE GREEN WITCH PROJECT entrellaça les veus de dones usuàries, activistes, politòlogues, juristes i professionals de la medicina i de diferents àmbits de la reducció de danys i riscos en l'ús de substàncies psicoactives, vol posar sobre la taula el potencial terapèutic de la cànnabis en àmbits poc estudiats fins avui.

El documental exposa com les dones han creat coneixement col·lectiu per l'ús de la cànnabis per pal·liar malestars que poden provocar els usos d'altres substàncies i reivindica que poques vegades s'ha estudiat en l'àmbit científic des d'una perspectiva no condicionada per les polítiques prohibicionistes que imperen arreu, plantejant una investigació lliure de prejudicis que ens permeti entendre de forma clara els beneficis. Es detecta un buit i gran biaix en la ciència, feta gairebé tota per homes blancs, que no afronta el desconeixement dels efectes que tenen certes substàncies sobre els cossos de les dones.

La projecció comptarà amb la presència dels creadors de la idea documental, participants destacades, representants de diferents col·legis professionals de l'àmbit de la salut i social i investigadores del MARC-URV per al seu posterior debat.

Quan: 24 de febrer de 2022 de 16:30 a 18:30h

Lloc: Auditori del ICAT-COFT C/ENRIC D'OSSÓ 1, 43005 TARRAGONA

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

THE GREEN WITCH PROJECT