Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del MARC

Presentat informe final del projecte “La cura importa”

La catedràtica Dolors Comas va presentar l'informe final del projecte "La cura importa. Impacte de gènere a les cuidadores/s de majors i dependents en temps de la Covid-19" el passat 16 de desembre a la seu de la CCOO a Madrid.

La investigació va iniciar el juny del 2020 ia dir de Comas ha estat un estudi d'emergència, a causa del context en què s'ha realitzat, en què van prendre part 54 investigadors de 10 universitats espanyoles.

Entre els resultats s'aborda l'impacte de la pandèmia portes endins, a la família a partir de la supressió de serveis com a centres de dies, reducció dels cuidadors domiciliaris. "Se m'ha aturat la vida", van afirmar alguns familiars, sobretot dones.

En aquest sentit la investigació reflecteix que les cures són percebudes com un treball feminitzat, moltes vegades realitzat per persones de baixa qualificació, majoritàriament estrangeres. Es va evidenciar a més la manca de protecció i drets de les mateixes, ja que en dissímils ocasions laboraven sense contracte.

Aquestes situacions demostren la crisi d'un pilar fonamental de la cura familiar, com és la cuidadora, cosa que evidencia que cal un canvi en el sistema de cures.

Accediu a la presentació íntegra de l'informe aquí:

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar