Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del MARC

El fils de Dominique Béhague porten al sud del Brasil

La conferència "Enhebrar y desenhebrar: políticas de la clínica y de la crítica en el sur de Brasil" de la investigadora Dominique Béhague va ser desenvolupada la tarda del passat dimarts 30 de novembre.

Les històries personals i familiars de dos joves, Alex i Beto, residents en una favela del Brasil serveixen de fil conductor de l'exposició de l'autora, en què es fa un acostament a les diferents maneres d'involucrar-se amb la clínica i la crítica.

Altres aspectes abordats va ser el relatiu al debat de la incidència de l'àmbit social en allò mental i si la pertinença a un barri amb menor renda incidia en les probabilitats que un menor fos remès al psicòleg.

Després de la intervenció es va produir un amè i interessant intercanvi d'idees entre la conferencista i els assistents, entre els quals hi havia investigadors del MARC, professors del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social (DAFITS), així com estudiants de diferents programes formatius.

Dominique Béhague és antropòloga social, professora titular i directora d'estudis de pregrau al Departament de Medicina, Salut i Societat de la Universitat de Vanderbilt i professora titular al Departament de Salut Global i Medicina Social del King's College de Londres. La seva investigació al sud del Brasil explora la intersecció de la reforma psiquiàtrica, els moviments socials i la política de la ciència del desenvolupament psicosocial, amb un èmfasi en l'aparició de l'adolescència com a objecte d'especialització. Les seves publicacions apareixen en revistes antropològiques i de salut pública, i ha editat o coeditat tres números especials, a Culture, Medicine and Psychiatry (2008), Social Science and Medicine (2015) i Medical Anthropology Quarterly (2020).

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar