Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del MARC

Publicada una revisió sistemàtica sobre les propietats insecticides de la planta Cannabis sativa L

La revisió combina evidències etnobotánicas amb evidències experimentals

Genís Oña i el Dr. José Carlos Bouso, membres externs de l'MARC, han publicat una revisió sobre els potencials usos de la planta Cannabis sativa per al control de plagues a la revista Cannabis and Cannabinoid Research. Aquest estudi és el resultat d'una estada doctoral de Genís Oña a l'Institut Botànic de Barcelona (IBB). La Dra. Teresa Garnatje i el seu equip de l'IBB i de la Universitat de Barcelona també han col·laborat en aquesta investigació.

Es tracta d'un treball de gran interès donades les conseqüències tant ambientals com per a la salut humana de l'ús de pesticides químics en agricultura intensiva. El cànnabis, com a producte ecològic, sembla que podria substituir parcialment l'ús de productes molt nocius que s'utilitzen actualment per al control de plagues. A més, aquesta planta produeix gran quantitat d'oli essencial, la qual cosa repercuteix en una producció molt eficient.

La revisió ha trobat que la C. sativa és especialment eficaç contra insectes i aràcnids, encara que s'ha reportat eficàcia en la majoria de plagues rellevants per a l'agricultura. Part de la seva eficàcia es pot atribuir a el gran nombre de químics presents en l'oli essencial de la planta, entre ells terpens, flavonoides i cannabinoides.

Aquesta investigació ha reunit diferents tipus de disciplines. S'ha realitzat una primera revisió dels usos etnobotànics de el cànnabis com a pesticida, seguida d'estudis experimentals sobre aquesta qüestió. D'aquesta manera, segueix sent el coneixement tradicional el que guia una vegada més el desenvolupament de solucions a problemes globals.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar