Mostrant de 1 a 10 de 58 notícies disponibles
-
11º Sessió del Seminari en Salut Mental Global
11º Sessió del Seminari en Salut Mental Global: “Ayahuasca, De La Comunidad Al Mercado” presentat per Dr. Carlos Suárez Álvarez investigador etnogràfic independent, llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense i magíster en Estudis Amazònics per la Universitat Nacional de Colòmbia. Ha publicat l'etnografia L'Edat del Desenvolupament, Senyoretes i nois a la selva que s'acaba, la novel·la Ayahuasca, amor i mesquinesa, el foto-llibre Ayahuasca entre dos mons, i el llibre multimèdia Ayahuasca, Iquitos i Monstruo Voraz.
-
Special Issue de l'Health and Human Rights Journal amb participació del MARC
-
10º Sessió del Seminari en Salut Mental Global
10º Sessió del Seminari en Salut Mental Global: “Democratitzar les cures en salut mental: reflexions al voltant de la gestió col·laborativa de la medicació” presentat per Asun Pié Balaguer doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i Diplomada en Educació Social per la Universitat Ramon Llull. És professora/investigadora dels Estudis de Psicologia i Ciències d' l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) des del 2011 i Mercedes Serrano Miguel doctora a Antropologia Mèdica per la URV (2018) i Diplomada en Treball social. És professora/investigadora al Grau de Treball Social de la Universitat de Barcelona. És membre del Grup de Recerca en Antropologia Social (GAS) de la URV.
-
9º Sessió del Seminari en Salut Mental Global
9º Sessió del Seminari en Salut Mental Global: “Guerra contra les droges és guerra contra les dones” presentat per Aura Roig Forteza és llicenciada en Antropologia Social i Cultural amb un màster en Criminologia i Sociologia del Sistema Penal, actualment està fent el seu doctorat en Antropologia Mèdica. En els darrers 20 anys, els ha dedicat a les polítiques de drogues, la gestió de benestars i riscos relacionats amb el consum, drets humans i transversalitat de la perspectiva de gènere. El 2017 crea Metzineres. Entorns de Recer per dones i persones de gènere no binari que usen drogues, sobrevivint violències i múltiples situacions de vulnerabilitat. El 2020 Metzineres es converteix en cooperativa sense ànim de lucre, de la qual és directora fundadora.
-
Els efectes antiaddictius de la ibogaïna estan relacionats tant amb la seva farmacologia com amb els efectes subjectius induïts
Un nou estudi demostra que lexperiència amb la ibogaïna pot ajudar les persones a abordar el trastorn per consum de substàncies de forma més completa
-
Claudia Maria Anleu-Hernández i Carmina Puig-Cruells publiquen article sobre ensenyament de l'autocura
-
Serena Brigidi va publicar l'actualització d'article sobre violència obstètrica
-
8º Sessió del Seminari en Salut Mental Global
8º Sessió del Seminari en Salut Mental Global: “Entre el cielo y la tierra. El chamanismo en Mesoamérica” presentat per Javier Martínez Villarroya professor del Departament Acadèmic de Llengües de l'Institut Tecnològic Autònom de Mèxic (ITAM). És doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, on prèviament es va graduar a les llicenciatures de Filosofia i Història; a més, va realitzar estudis de postgrau a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic a Estudis Mesoamericans.
-
Investigador del MARC participa en estudi internacional sobre els efectes secundaris del consum d'ayahuasca
-
7º Sessió del Seminari en Salut Mental Global
p>7º Sessió del Seminari en Salut Mental Global: “La iboga en la medicina tradicional de África Central: una mediación entre cuerpo, comunidad y espíritu” presentat per Ricard Faura, doctor en psicologia social i màster en antropologia social. És Teixedor de Ponts a la Fundació ICEERS, assessor del Fons de Conservació de Medicines Indígenes i professor col·laborador a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on porta 20 anys impartint classes. En els darrers anys, ha treballat juntament amb comunitats locals i internacionals per donar suport a la conservació biocultural i la regeneració de les medicines indígenes. Ricard s'ha centrat principalment en l'iboga i l'ayahuasca, els usos bioculturals i els sistemes de coneixement, així com en els ecosistemes vius en què habiten aquestes plantes i comunitats.