Universitat Rovira i Virgili

Bibliografia d'iniciació a l'Antropologia mèdica

|Alt imatge central|

Aquesta página va ser creada a finals del segle passat per Enrique Perdiguero (U. Miguel Hernández) i Josep M. Comelles (MARC). Volia donar resposta a demandes frequents d'estudiants i no estudiants sobre lectures bàsiques "per començar" a endintrar-se en aquest camp. La rescatem ací en la mesura en que la col·lecció de clàssics que contenia no ha envellit i pensem que es útil per quí, per pura curiositat s'acosta al món del MARC

Qué llegir per començar?

El primer pas, el más elemental, googlegeu "antropología médica" o medical anthropology. En tots dos cassos la resposta du a la  Wikipedia una página  desenvolupada per membres del MARC en català, anglès i castellà. Contie enllaços a diferents recursos i una llista completa i actualitzada de manuals de la disciplina. 

Un segon pas es abordar un clàssic com el llibre de WHR Rivers Medicina, magia i religió. Podeu descarregar-lo a aquesta pàgina gratuitament en la edició catalana. Peró també podeu recòrrer a dos llibres auto etnogràfics produits per dos antropólegs catalans:

El panorama actual de l'antropologia mèdica arreu del món

El 2004 Francine Saillant y Serge Genest van compilar un volum que conté una sèrie d'estats de la questió per països i que ha tingut, fins ara, dues traduccions a l'anglès i al portuguès. Contenen un capítol amb el cas d'Espanya:

Bibliografia iniciàtica

Alguns repositoris de consulta