Universitat Rovira i Virgili

Xamanisme, ciència i coneixement: desafiaments de la globalització de les plantes psicoactives

|Alt imatge central|

El Medical Anthropology Research Center (MARC) amb el International Center for Ethnobotanical Education, Research and Service (ICEERS) convoca el seu VII Col·loqui amb el l'objectiu de explorarà diferents aspectes sobre la globalització de pràctiques que involucren l'ús de plantes psicoactives, com l’ayahuasca o altres. Aquest és un fenomen complex que connecta directament amb la biomedicina, la salut pública, les polítiques de drogues o l'epistemologia, i que posa de relleu la importància del diàleg intercultural i les diferents sensibilitats que es poden posar en joc durant el procés. Cadascuna de les taules s'ha dedicat a una temàtica en particular amb l'objectiu d'abordar aquest fenomen de manera respectuosa i exhaustiva.

El col·loqui consta de dues conferències i cinc taules en les que participen en cada una d'elles 4-5 ponents experts en les diferents temàtiques que abordarà el col·loqui (programa). Us animem a assistir i participar.

Conferència inaugural dijous 25 de maig de 2023: Daiara Tukano (artista, activista, educadora i comunicador indígena)

Conferència divendres 26 de maig de 2023: Alessandro Lupo (Sapienza, Università di Roma)

PROGRAMA

FORMAT: Presencialment // Sala de Juntas, Campus Catalunya, URV

Per a més informació i detalls: marc@urv.cat

Comitè organitzador: José Carlos Bouso (ICEERS), Genís Oña (ICEERS), Maja Kohek (ICEERS), Angel Martínez-Hernáez (URV), Deborah Bekele (URV), Yanelis Martínez-González (URV)

Col·laboren: Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social (*DAFITS-URV), Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global (URV), i Doctorat en Antropologia i Comunicació (DAC-URV).