Universitat Rovira i Virgili

Antropologia i Salut Globa en temps de COVID

|Alt imatge central|

El Medical Anthropology Research Center de la URV (MARC) convoca el seu VI Col·loqui amb l'objectiu de reflexionar sobre l'impacte de la pandèmia generada pel SARS-CoV-2 i els nous (i no tan nous) desafiaments en l'atenció sanitària, l'organització dels serveis sanitaris i sociosanitaris, les polítiques públiques en salut, les respostes socials, la participació social en salut, el paper de les cures i la governança de les amenaces globals. Sens dubte, aquests desafiaments ens obliguen a un diàleg entre el saber antropològic i els paradigmes de la salut global que, des d'una visió crítica, ens permeti treballar de manera col·lectiva i interdisciplinària pel dret a la salut per a totes i tots en la societat post-COVID.

El col·loqui comptarà amb la participació de professionals del sector sanitari i investigadors en els camps de l'epidemiologia, la medicina social, la sociologia, l'antropologia i l'antropologia mèdica, i la pedagogia queer, entre altres. Comptarà amb dues conferències principals i quatre taules que, respectivament, debatran sobre la visió dels professionals de la salut, l'atenció i les cures, el paper de la medicina social i els desafiaments ètics i socials (veure programa adjunt). Us animem a assistir i participar.

Conferència dijous 12 de maig de 2022: Eugene Richardson (Global Health and Social Medicine, Harvard University)

Conferència divendres 13 de maig de 2022: Andreu Segura (Vocal del consell assessor de salut pública; SESPAS)

PROGRAMA

INSCRIPCIÓ

FORMAT HÍBRID: Presencialment: Sala de Juntas, Campus Catalunya, URV // Virtualment: Transmissió en Directe MSTeams (enllaç enviat amb la inscripció)

Per a més informació i detalls: marc@urv.cat

Comitè organitzador: Deborah Bekele (URV), Angel Martínez-Hernáez (URV), Francisco Ortega (ICREA, URV), Joan Guix (URV), Carlos Chirinos (URV), i Elisa Alegre Agis (URV).

Col·laboren: Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social (*DAFITS-URV), Màster en Antropologia Mèdica i Salut Global (URV-CSIC), i Doctorat en Antropologia i Comunicació (DAC-URV).